top of page

bevere

Herwaardering pleintje waar generaties elkaar ontmoeten

Bevere mensen bis.jpeg

Sedert eind juni graast er ook een giraff in Oudenaarde. De wijk rond de Molenkouter/Windmolenstraat in deelgemeente Bevere behoort tot de oudste wijken van de Vlaamse Ardennen. Een deel de bewoners, woont er al sinds het prille begin. Maar minstens een even groot deel bestaat uit jonge gezinnen.

De oudere generatie had het tijdens het bezoek van de buurtbar met de nodige nostalgie over het  pleintje aan de Kringwinkel. Toen dit nog dé gezellige ontmoetingsplek was van de wijk. Nu ligt de plek er verwaarloosd bij. Incl. zwerfvuil, versleten zitbanken en troosteloos groen. Bovendien ligt het aan een sluipweg, waar het verkeer al te snel voorbij raast…

Buurtbus.jpeg
Bevere mensen.jpeg

Zowel de wat oudere als de jongere generatie – vaak gezinnen met jonge kinderen – voelt er veel voor om dit pleintje opnieuw in ere te herstellen. Dat bleek uit de post-its die Giraff kreeg van de deelnemers. Met de resultaten wil Bewegingspunt Oudenaarde en de hele buurt de stad onder druk zetten om hier werk van te maken. Van een aantal zitbanken, over een petanqueplein tot plannen voor een jaarlijks buurtfeest incl. een braderij met kringwinkelproducten…. De komende weken kunnen de buurtbewoners hun top 3 van verbetermomenten bekend maken aan de projectgroep. Zo kan de projectgroep een beeld maken van de ideale wijk voor de toekomst.

Wordt vervolgd

bottom of page