top of page

Geel

Giraff Holven.jpg

Op naar een zorgzamer Holven

De Giraff zette zijn nek de lucht in op het Holvense kerkplein in Geel. Holven is een dorp dat samengesmolten is met het centrum van Geel. De roet is de grens met het centrum, m.a.w. al wat achter het station ligt, is Holven.

In 2021 staken enkele geëngageerde vrijwilligers, samen met de beroepskrachten van Beweging.net en kwb, de koppen bij elkaar om de buurt zorgzamer te maken. De coronaregels beperkten de actieradius van het ploegje en plannen bleven wat in de schuif liggen. Toen de coronaregels versoepelden, werden ze in 2022 uit de schuif gehaald.

Op korte termijn maakte men werk van raamaffiches: “Goedendagstraat”. In een 4 straten werden ze uitgedeeld met de uitnodiging om ze aan het raam te hangen. Tevens was bij de affiche een uitnodiging om op een zaterdagavond, net voor kerstmis, naar een buurtontmoeting te komen op het kerkplein.

’t Werd een buurtontmoeting in vriestemperaturen. Maar warme dranken, een hapje en vuurkorven maakten veel goed. De Giraff werd ook uitgenodigd. Deze zette zich naast de tentjes en trok de aandacht van de bezoekers. Vragen naar de aanwezigheid van de Giraff leidden tot gesprekjes. Wensen en frustraties werden genoteerd en in de brievenbus gedropt. Deze werden ter hand genomen en teruggekoppeld binnen het verenigingsleven. De Goedendagstraat bleef hangen aan de straatramen.

Voor de toekomst wordt verder gekeken wat Giraff kan betekenen voor de buurt.

bottom of page