top of page

Menen

Foto te herdenken site.JPG

Giraff Menen - het (kleine) ontmoeten

Giraff in Menen kadert in het project Zorgzame Buurten Menen Centrum waar de focus ligt op het stimuleren van het (klein) ontmoeten. Menen Centrum is een dicht bebouwde buurt met weinig groene openbare ruimte. De laatste jaren zijn er veel ontmoetingskansen (buurtcentrum, de volkskeuken, …) gesloten in de buurt. Dit en de vergrijzing, de digitalisering, de individualisering, de vermaatschappelijking van de zorg…overgoten met maatschappelijke kwetsbaarheid zorgt ervoor dat het voor veel mensen moeilijk wordt om zich goed te voelen in de buurt.

Een ideale situatie om via Giraff een traject rond buurtparticipatie en buurtonwikkeling op te starten. Op basis van een eerste brainstorm werd een fotodossier aangelegd van plaatsen in Menen die voor verbetering vatbaar zijn of waar recente aanpassingen niet zo geslaagd zijn. Tijdens een tweede samenkomst werden twee plaatsen geselecteerd in de Koningsstraat waarvoor we nu een participatief traject uitwerken om de buurtbewoners te betrekken in het hertekenen van deze buurt.

Op 26 april was de Giraff aanwezig in Menen voor een map-it sessie in de Koningstraat. Hoe ziet jouw droombuurt van de toekomst eruit?

Een initiatief van Beweging.net in samenwerking met Zorgzame Buurten Menen Centrum, beweging.net groot Menen, Welzijnsschakel Grenslicht Menen, ELG de Piramide en Gezonde buurt.

DRUP9657.JPG
IMG_0981.JPG
bottom of page