top of page

Geraardsbergen

Op naar een gezelliger en groenere Papiermolenstraat

spoorwegbrug.jpg

De verloedering en de wat slordige aanblik van de Papiermolenstraat en de volledige omgeving van het Geraardsbergse station is een doorn in het oog van veel buurtbewoners.

 

Maar het was bewoner Jorn die met de vraag op de proppen kwam om hier een buurtactie te organiseren. Nadat het plaatselijke Bewegingspunt in mei vorig jaar aanmeerde met haar BUURTBAR, ontstond het idee om verder te gaan. Een GIRAFF-project was geboren.

“Het met wat slordig groen begroeid wandelpad langs de Papiermolenstraat, moet dagelijks honderden mensen richting het station brengen. En dat lokt nog meer zwerfvuil aan. Vooral de bewoners in deze anders best gezellige straat ergeren zich er blauw aan.” Bij het smullen van een pannenkoek en een kop koffie of chocomelk, kwamen de tongen los: “Met eenvoudige middelen – vergroening, zitbank, sfeervolle verlichting enz – kan hier heel wat veranderen.  Idem trouwens voor de trieste en vaak ronduit smerige aanblik van de spoorwegbrug even verderop. De gebrekkige verlichting zorgt bovendien voor een onveiligheidsgevoel. Misschien kan betere straatverlichting hier soelaas brengen. Hoe dan ook de stad Geraardsbergen overtuigen zal al bij al niet moeilijk zijn. Maar hier speelt ook Infrabel een belangrijke rol. En daar zal wat extra overtuigingskracht voor nodig zijn.”

Met Giraff willen we – samen met de buurtbewoners - in de maand mei een buurtfeest organiseren, waar de bewoners onze plannen en foto’s ongegeneerd mogen beplakken met hun wensen en ideeën. Zij kunnen zorgen voor het draagvlak. En – hopelijk – voor een groenere en gezelliger buurt.

Wordt vervolgd.

bottom of page