top of page

Geraardsbergen - Frans Renswijk

Frans Rens ongelukkig met zijn troosteloze parkeerplek

het pleintje.jpg

Wie Frans Rens was, is nog niet helemaal duidelijk. Hij gaf wel een naam aan een gezellige, kleine wijk, vlakbij het centrum van Geraardsbergen. Met huizen rond een pleintje.

Maar dat pleintje is uitgegroeid tot een grijze parkeervlakte.

“En bovendien een plaats waar de buurtkatten ’s avonds bijeen komen en hun behoeftes doen. Gezien alles beton is, is het wegmoffelen in de grond zelfs voor katten niet aan de orde. “Zonder daarom alle parkeerplaatsen weg te nemen, zou hier toch één en ander kunnen verbeteren.” Aldus Johan Quintelier van het plaatselijk Bewegingspunt. “Ik schetste een aantal plannen die we in mei voorlegden aan de buurtbewoners toen we daar landden met onze buurtbar. Zowat iedereen die we konden spreken, bevestigde onze vermoedens. Maar we hebben nog veel meer draagvlak nodig, om de stad te overtuigen om hier iets aan te doen. Parkeerplaatsen ruilen voor meer groen ligt soms gevoelig bij mensen. Al hoeven er niet noodzakelijk te sneuvelen.”

Frans Renswijkbewoners.jpg
schets.jpg

In het tweede deel van het jaar, wil de plaatselijke trekkersgroep van dit Giraff-project aan de slag met postkaarten die we zullen verdelen in deze kleine Geraardsbergse buurt. Op die postkaarten een schets van hoe het wel een gezellige, groene buurt kan worden. Met tekeningen en foto’s krijgen ze een zicht op een hedendaags pleintje. Maar of dat een goed idee is? Daar kunnen alleen de inwoners zelf over beslissen!

bottom of page