top of page

Pittem-Egem

Pittem artikel.jpeg

Meedoen met de burgerbevraging kon op verschillende manieren, momenten:

  • Zondag 15 mei 2022: Korte Ketenmarkt

  • Tijdens het Rerum Novarum weekend

  • Digitaal via https://giraff.sindo.be/

  • Via divers verspreide GIRAFF-postkaartjes

 

1.jpg
2.jpg

Van burgerbevraging tot eigenaarschap van de buurt.

Pittem is één van de pioniers in het GIRAFF-project. Pittem stelde zich onmiddellijk kandidaat en stelde een grote burgerbevraging op.

 

Op een kaart van Pittem kon men trekpleisters waar het groen, duurzaam en aangenaam vertoeven is aanduiden. Daarnaast  zocht men naar opportuniteiten waar burgers project-mogelijkheden zien:

Hoe kunnen we leven brengen in een bepaalde buurt?

Hoe kunnen we de natuur een handje helpen?
Waar zetten we gezondheid nog centraler? 

280939694_2886888998276799_340621017208310083_n.jpg

Zondag 15 mei konden mensen in Pittem op de Korte Ketenmarkt de bevraging invullen.​

 

15 december 2022

Na de map-it-sessies, organiseerde beweging.net Pittem-Egem een toon- en terugkommoment ‘De GIRAFF komt in beweging’ voor diegene die mee participeerden aan de map-it-sessie midden mei 2022, maar ook breder naar alle inwoners van Pittem en Egem.

Fietsplaatje.jpg

Beweging.net Pittem-Egem is blij dat de gemeente luistert naar de verzuchtingen van haar bewoners en vastbesloten is werk te maken van grotere verkeersveiligheid. Ze deed dat door op 25 januari 2023 informatie te geven rond het nieuwe mobiliteitsplan. En ze doet dat door net voor de zomer van 2023 te beslissen over een nieuw mobiliteitsplan. Fijn dat het traject met GIRAFF hier een steentje heeft aan kunnen bijdragen!

 

Om het gelopen traject op een goede manier af te sluiten, werd op Rerum Novarum 2023 fietsplaatjes uitgedeeld aan alle deelnemers van de fietstocht. Op die manier wil beweging.net Pittem-Egem fietsers aanmoedigen dit plaatje aan hun fiets te hangen, en vooral hiermee autobestuurders te sensibiliseren: kies misschien eens voor de fiets in plaats van de auto om een kleine verplaatsing te doen!

Giraff_stuurgroep.jpeg
bottom of page